Sony Ericsson, cel de-al cincilea mare producator de terminale mobile din lume, a anuntat un plan de lansare a unui serviciu ce permite utilizatorului descarcarea nelimitata de muzica in mod gratuit. In acest fel, Sony Ericsson va concura cu Nokia, care a anuntat deja un produs similar.

Pana la finele anului in curs, Telenor va deveni prima companie telecom care va oferi consumatorilor terminale Sony Ericsson insotite de pachetul ce presupune descarcarea gratuita de muzica. Fata de serviciul lansat de Nokia, cel lansat de compania cu capital mixt va permite utilizatorilor sa transfere melodiile descracate si pe alte terminale mobile.

Servicul lansat de Nokia, care va fi disponibil incepand din 2 octmbrie, vine insotit de asa numitul management-digital care permite descarcarea de muzica doar pe un singur terminal mobil si respectiv pe un singur computer.

Sony Ericsson spera ca lansarea acestui serviciu sa revitalizeze vanzarile de telefoane mobile. Comapania formata printr-un joint venture intre Sony si Ericsson colaboreaza in acest sens cu Omnifone, un furnizor de servicii pentru descarcat muzica pentru telefoane mobile, dar si cu Universal Music, Sony BMG, Warner Music si EMI.

Serviciul ce va fi lansat de Sony Ericsson va purta numele de PlayNow Plus si va fi disponibil initial cu 1.000 de melodii. Consumatorii le vor putea descarca atat in telefonul mobil cat si in propriul computer.

Sursa: Financial Times