Sony  a lansat PlayStation Move în septembrie 2010 pentru America de Nord, Europa/teritoriile PAL şi Asia, şi în octombrie 2010 pentru Japonia, pentru a oferi o nouă experienţă de divertisment.

Dispozitivul de mişcare PlayStation Move este utilizat în combinaţie cu camera PlayStation Eye, pentru detectarea precisă a mişcării, a unghiului şi a poziţiei în spaţiul 3D al jucătorului, oferind astfel utilizatorilor o experienţă intuitivă de interacţiune.

Numărul jocurilor compatibile/dedicate PlayStation Move a ajuns la 155, la data de 24 martie 2011, incluzând titluri precum Sports Champions, SingStar Dance şi Killzone3 . PlayStation Move continuă să extindă experienţa de joc, cu noi titluri în 2011, printre care şi SOCOM 4: U.S. Navy SEALs 6.

Sony a mai anunţat vânzări cumulate ale sistemului de divertisment PlayStation3 de 50 de milioane de unităţi  în anul fiscal încheiat la data de 29 martie 2011. Beneficiind de suportul dezvoltatorilor din întreaga lume, sistemul PS3 dispune de o varietate de peste 2.128 de titluri, vândute în 480 milioane de unităţi la nivel global. Titlurile recent lansate în franciză includ Grand Turismo 5, LittleBigPlanet2 şi KILLZONE 3.  

Simultan cu introducerea dispozitivului PS3, Sony a lansat serviciul PlayStation Network, care reuneşte în prezent peste 75 de milioane de conturi din 59 de ţări şi regiuni din întreaga lume.

Prin reţeaua PlayStation Network, utilizatorii pot crea gratuit comunităţi de joc şi pot interacţiona prin instrumente de comunicare precum PlayStationHome. De asemenea, prin serviciul PlayStation Store, utilizatorii au acces la peste 32.840 de titluri de jocuri şi filme, iar în total sunt disponibile 105.988 titluri de conţinut digital în întreaga lume.