Potrivit Enterbrain, rivalul Nintendo Co a vândut 371.000 de unităţi în primele două zile de la lansarea pe piaţă a consolei 3DS, dar în săptămânile ulterioare vânzările au scăzut astfel că Nintendo a fost obligat să reducă preţurile şi să-şi revizuiască estimările anuale de profit, scrie Agerpres.

Sony vrea să evite o soartă similară prin oferirea unei game mai mari de jocuri pentru PlayStation Vita încă de la lansarea pe piaţă, însă directorii Sony admit că menţinerea vânzărilor în următorii ani va fi o adevărată provocare.

Precedenta consolă portabilă de jocuri video a celor de la Sony, PS Portable, a vândut 166.000 de exemplare în prima zi de la lansarea pe piaţă în 2004. Până în prezent Sony a vândut 73 milioane exemplare ale consolei PS Portable.

PlayStation Vita va avea un ecran multi-touch OLED cu o diagonală de cinci inchi (12,7 cm), două camere foto, touch pad pe spatele consolei şi tehnologie 3D.

În toamnă Sony a anunţat că PlayStation Vita va ajunge în magazinele din Europa şi SUA în data de 22 februarie 2012, la două luni după lansarea produsului în Japonia.