“Pentru un amator, aparatul foto potrivit contribuie semnificativ la perfecţionarea tehnicii dar şi a aspectelor estetice ale fotografiilor realizate. În acest sens, noul Sony a57 este un aparat conceput pentru amatorii care doresc să înveţe fotografie, dar să realizeze şi compoziţii estetice. Auto Portrait Fraiming, de exemplu, este o funcţie unică care îi va ajuta în multe situaţii”, a declarat Sebastian Pop, Senior Product Manager F64.    

Fiind un succesor al celebrului α55, a57 este dotat cu multe dintre funcţiile premium ale acestui model şi, în plus, este o cameră ergonomică cu un design elegant. Senzorul Exmor™ APS HD CMOS de 16,1 megapixeli este dotat cu cel mai nou procesor BIONZ şi asigură obţinerea imaginilor bogate în detalii.   Perfecţionat de Sony odată cu dezvoltarea camerelor foto α77 şi α65, procesorul analizează un volum mare de date pentru a reda fotografii cu zgomot redus şi înregistrări video Full HD.

α57 permite fotografierea cu până la 12 cadre pe secundă în modul “Tele-zoom Continuous Advance Priority AE”. Aparatul este perfect pentru cadre apropiate focalizate cu acurateţe, chiar şi atunci când subiectul este în mişcare. Cu α57 utilizatorii pot obţine şi înregistrări video Full HD. Autofocalizarea continuă full-time asigură focusul pe subiecte exact ca în cazul fotografiilor.

De asemenea, chiar şi amatorii pot obţine portrete profesionale datorită introducerii în premieră pe piaţă a modului “Auto Portrait Framing”. Folosind tehnologia de detectare a feţelor şi regula treimilor de compoziţie, aparatul foto identifică poziţia subiectului, ajustând imaginea pentru a obţine o fotografie bine încadrată, atât în orientarea verticală (portrait), cât şi în cea orizontală (landscape). Cu ajutorul tehnologiei Pixel Super Resolution, imaginile tăiate sau cu zoom păstrează aceeaşi rezoluţie. Fotografia originală este salvată împreună cu cea editată. Acest lucru permite comparaţia între cele două versiuni, oferind posibilitatea utilizatorilor de a-şi îmbunătăţi tehnica.

Noul vizor electronic Tru-Finder permite încadrarea, focalizarea şi vizualizarea în timp real a imaginii pentru ajustarea expunerii. Cu o rezoluţie de 1440 de puncte şi câmp de vizualizare 100%, Tru-Finder™ concurează cu vizoarele de calitate optică. Informaţia poate fi vizualizată pe Tru-Finder™ sau pe ecranul LCD Xtra Fine ajustabil de 7,5 cm.

Deja cunoscute pentru fotografii creative, opţiunile “Picture Effects” includ 11 tipuri de efecte cu 15 variaţii, oferind o gamă generoasă de modificări artistice. Rezultatele pot fi vizualizate în timp real pe ecranul LCD sau în  Tru-Finder, atât în cazul fotografiilor, cât şi în cazul înregistrărilor video.
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/5DBovzRQGeM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>