Sony propune pentru noua gamă C mai multe nuanţe electrizante precum portocaliu, roşu şi verde. “Aceste laptopuri te scot din mulţime”, potrivit  lui Mircea Stoicescu, Trade Marketing Manager România Sony Central & Southeast Europe.

Vaio C are ecran de 14 inci (35,5cm) cu iluminare LED, procesor de ultimă generaţie Intel Core i3, hard-disk cu capacitate de 500GB, memorie RAM de 4 GB şi cameră web HD cu tehnologie "Exmor". La capitolul conectivitate, VAIO C dispune de Bluetooth 3.0, patru port-uri USB (un USB 3.0 respectiv trei USB 2.0) şi un port HDMI. Sistemul de operare este Windows 7 Home Premium, compania niponă fiind singura care are preinstalat sistemul de operare de la Microsoft pe toate PC-urile sale.

Vaio C are un senzor de lumină care activează tastatura iluminată şi reglează intensitatea ecranului atunci când se lucrează într-un mediu ambiental slab iluminat.

La fel de interesante şi utile sunt butoanele Web şi Assist.  Printr-o singură apăsare a butonului Web, poziţionat astfel încât să fie uşor accesibil, notebook-ul devine funcţional şi accesează internetul în mai puţin de 16 secunde. Butonul Assist lansează aplicaţia Vaio Care, pentru a rezolva problemele notebook-ului Vaio şi pentru a-l menţine în condiţii optime.  Laptourile din seria Vaio C au o autonomie de şase ore, dublu faţă de generaţia anterioră. Preţurile pentru Vaio C pornesc de la 3.400 de lei. Acestea se vor găsi pe rafturile magazinelor în maximum două săptămâni.

Seria Vaio E, mai rezistentă la amprente

Sony a mai lansat în România şi seria Vaio E, create pentru utilizatorii care au nevoie de performanţă pentru utilizarea cotidiană. Laptopurile din seria E au ecrane de 15” (39,5cm) sau 17” (43,8cm) şi sunt disponibile în alb şi negru. Acestea au o carcasă cu o nouă textură,  3D smart, de tip fagure, mai rezistentă la amprente şi urme cauzate de utilizarea îndelungată zi de zi.  Laptopurile Vaio E vin cu procesoare Intel Core i5, hard disk de 640 GB, memorie RAM de 6GB, placă video de la Nvidia, Blu-Ray, Bluetooth 3.0 şi butoanele Vaio assist şi Web .

Piaţa de laptopuri a crescut cu 10-15% în primul trimestru al acestui an, potrivit lui, Mircea Stoicescu. Acesta estimează că laptopurile din seria C vor reprezenta 10-15% din totalul laptopurilor Vaio. Cele mai vândute modele Vaio, în prezent, sunt cele din seria E.

Sony a  lansat brandul Vaio în ţara noastră în vara anului 2007.
<iframe width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/HXK7w3SyfZQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>