Rând pe rând, sondajele au vorbit ori de Dan Barna, ori de Mircea Diaconu sau Viorica Dăncilă. În urma ultimului sondaj Sociopol, se pare că, deși întâmpină multe probleme în ultima perioadă, Viorica Dăncilă este cea care va ajunge în turul al alegerilor prezidențiale, alături de Klaus Iohannis.

Conform unui sondaj SOCIOPOL, Klaus Iohannis ar obține 43%, în timp ce Viorica Dăncilă ar obține 21%.

Pe locul trei îl regăsim pe Dan Barna, candidatul USR-PLUS, care ar obține 15%, în timp ce pe locul patru vine Mircea Diaconu nu 11%. Pe locul cinci este Theodor Paleologu cu 4%.

Un sondaj prezentat vineri în PSD o cota pe Viorica Dăncilă tot în jur de 20%, după cum spuneau lideri ai partidului.

Sociologul Mirel Palada a spus, în direct la România TV, că „întrebarea acestor alegeri este cine va intra în turul doi alături de Klaus Iohannis. Alegerile din momentul de față seamănă destul de mult cu cele din 2009, când am fost în situație asemănătoare. Băsescu era puternic în sondaje, undeva la 50% înainte de campania electorală și s-a erodat, s-a dus până la 30%. Același lucru se întâmplă acum cu Klaus Iohannis. Probabil se va duce în 35%, în funcție de desfășurarea campaniei. Zona de incertitudine este cine va fi al doilea candidat, alături de Klaus Iohannis. În momentul de față, avem un candidat PSD care se consolidează, (…) deci în momentul de față principala șansă o are Viorica Dăncilă să intre în turul doi.”