Cel mai recent sondaj privind intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, realizat de IMAS, la comanda Europa FM, arată că actualul preşedinte, Klaus Iohannis, ar câştiga detaşat turul întâi al alegerilor. Iohannis ar fi votat de 45,3% dintre cei prezenţi la vot, potrivit acestui sondaj, fiind urmat, la mare distanţă, de Mircea Diaconu, cu 16,6% intenţie de vot.

Pe locul trei s-ar clasa liderul USR, Dan Barna, cu 14,2%, iar Viorica Dăncilă ar ieşi abia pe poziţia a patra, cu 12,4% dintre voturi. Potrivit sondajului IMAS, Theodor Paleologu, candidatul PMP, ar obţine 7,7% dintre voturi, iar Kelemen Hundor (UDMR) doar 3,8%.

Întrebaţi cu ce partid ar vota daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul României, participanţii la Barometrul Europa FM au ales, în principal, PNL, cu 27,7% intenţie de vot, urmat de PSD (19,5%), USR (17,9%), Pro România (9,1%) şi ALDE (6,2%).

Sondajul realizat de IMAS la comanda Europa FM a fost realizat în perioada 9-28 septembrie pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Marja de eroare este de +/- 3%.