Un sondaj național realizat de CURS în perioada 27 august – 2 septembrie arată părerea românilor despre actuala guvernare şi preferinţele pentru un viitor Guvern. Astfel, 58% din respondenți consideră despre fosta coaliție PSD-ALDE că și-a terminat resursele și trebuie înlocuită, iar 57% aprobă plecarea ALDE din coaliție, ținând cont că PSD nu a răspuns solicitărilor ALDE, potrivit Ştiripesurse.

Întrebaţi despre cine ar trebui să formeze viitorul Guvern al României, 52% dintre respondenţi au ales partidele din actuala opoziţie (PNL, USR, PMP, UDMR), 33% au spus că PSD ar trebui să continue să guverneze, în timp ce 12% au ales varianta Nu ştiu/Nu răspund.

52% dintre participanţii la sondajul CURS dezaprobă activitatea lui Klaus Iohannis ca președinte al României, în timp ce 41% îi aprobă activitatea. Cât despre Viorica Dăncilă, 64% dintre respondenţi dezaprobă activitatea acesteia ca prim-ministru, în timp ce 30% îi aprobă activitatea.

Sondajul a fost realizat în perioada 27 august – 2 septembrie, pe un eșantion de 1067 de respondenți, votanți, în vârstă de 18 ani și peste. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților.