Sondajul arată că 38% dintre angajatori anticipează o creştere a volumului total de angajări în acest an. Potrivit lor, creşterea va fi cel puţin echivalentă cu cea de anul trecut, de 18%, cu mai multe joburi in domenii precum Vanzari/Servicii, IT si Inginerie. Printre domeniile in care se anunta intentii de angajare se mai regăsesc segmentele Finanţe, Marketing si Sănătate. Cele mai optimiste perspective de angajare sunt raportate de angajatorii din Bucureşti, Timişoara, Cluj Napoca, Iaşi, Braşov şi Sibiu.
Totuşi, la nivel national, 33% dintre angajatori susţin că nu estimează modificări în volumul lor de angajare, iar 29% dintre ei prevăd o reducere a angajărilor de personal, faţă de anul trecut.
În decursul lui 2011, angajatorii au căutat mai ales persoanele cu experienţă redusă (de exemplu, studenti pentru call-center sau casieri pentru bănci), dar şi persoanele cu un nivel de experienţă de peste 5 ani, pentru posturi în management şi top management. Astfel, cei mai cautaţi candidaţi au fost cei cu o experienţă între 3 şi 5 ani (40%) şi sub 3 ani (30%). În ceea ce priveste nivelul studiilor, în 2011, doar aproximativ 9% din joburile publicate au vizat candidaţii cu studii superioare.