Operatorul portughez de centre comerciale Sonae Sierra se va ocupa de închirierea spaţiilor comerciale din centrul Grand Arena din Bucureşti, cel mai mare deschis în Capitală, în urma semnării unui contract pe doi ani cu firma franceză Euroinvest Intermed, dezvoltatorul proiectului.

„Am semnat un contract privind închirierea spaţiilor din Grand Arena începând cu 1 iunie, pe o perioadă de doi ani. Discutăm şi preluarea managementului centrului, asigurat acum de firma Segis”, a declarat Vitor Noguiera, managing director al diviziei de management al proprietăţii pentru Germania, Grecia şi România a Sonae Sierra, potrivit Mediafax.

Grand Arena a absorbit o investiţie de 187 mil. euro

Grand Arena a fost deschis în acest an, în sudul Bucureştiului, în cartierul Berceni, reprezentând cea mai mare investiţie de acest gen din Capitală, de 187 milioane de euro.

Centrul comercial, care trebuia finalizat iniţial până la sfârşitul anului trecut, are o suprafaţă închiriabilă de 50.000 de metri pătraţi, cei mai importanţi chiriaşi fiind Carrefour şi Flanco World.

În cadrul proiectului pot fi amenajate 180 de magazine, printre brandurile prezente numărându-se Deichmann, Intersport, Kenvelo, Otter, Orsay, Sephora şi Spring Time.

La deschidere, deşi dezvoltatorii anunţau închirierea a 130 de spaţii dintre cele disponibile, doar 80 erau deschise, printre retailerii care au întârziat lansarea unităţilor fiind şi magazinul de electronice şi electrocasnice Flanco.

„Magazinul Flanco, care urma să aibă circa 3.200 de metri pătraţi, nu a fost deschis nici acum. Discutăm cu toţi retailerii să vedem care este situaţia contractelor de închiriere. Am început cu cei care au cele mai mai suprafeţe”, a spus reprezentantul Sonae Sierra.

„Nu este posibilă deschiderea tuturor spaţiilor din centrul comercial în acest an”

El a arătat că nu este posibilă deschiderea tuturor spaţiilor din centrul comercial în acest an, retailerii fiind mai precauţi când vine vorba de extindere.

Acesta este al doilea contract de închiriere pentru un centru comercial din România care nu este în proprietatea companiei, după Arena Mall din Bacău, pe care îl şi administrează începând de anul trecut. Sonae Sierra deţine şi administrează centrul comercial River Plaza din Râmnicu Vâlcea, prima investiţie a firmei în România.

„Pentru divizia de management al proprietăţii avem o ţintă pentru următorii trei ani de a lua în administrare un centru comercial pe an. Pentru acest an deja negociem un contract de acest gen”, a arătat Noguiera.

Sonae Sierra dezvoltă trei centre comerciale în România

Sonae Sierra a anunţat pentru piaţa românească şi dezvoltarea a trei centre comerciale, în Ploieşti, Craiova şi la Bucureşti – Parklake în parteneriat cu Caelum Development. Cel mai avansat proiect este cel de la Craiova, dar a cărei construcţie a fost oprită din lipsă de finanţare.

„Pentru Craiova suntem în plin proces de închiriere, continuăm închirierile. Ploieşti nu este ţinta noastră deocamdată, discutăm doar cu ancorele (potenţialii chiriaşi care ar ocupa cele mai mari spaţii din centru, n.r.)”, a afirmat Nogueira.

Proiectul din Bucureşti este oprit din cauza unui litigiu între prefectul Bucureştiului şi Primaria Sectorului 3 pe tema certificatului de urbanism.

Investiţiile în cele trei proiecte a fost estimată de dezvoltator la circa 900 milioane de euro

Compania portugheză are un portofoliu de 50 de proprietăţi operaţionale în Europa şi în Brazilia şi administrează proiecte de totalizând 2,1 milioane de metri pătraţi cu o valoare de piaţă de şase miliarde de euro.

SURSA: Mediafax