Locuitorii cartierelor rezidenţiale dezvoltate de compania Impact Developer & Contractor vor plăti începând cu luna ianuarie 2010 cu 16% mai puţin pentru facturile de energie.

Ofera companiei vine în urma renegocierii tarifului de achiziţie a energiei, ceea ce se traduce într-o economie de 25 de lei la factura medie lunară plătită de locatarii care au încheiat contracte de furnizare cu compania Impact D&C S.A.. Adică, în cazul unei locuinţe medii cumpărate cu rate timp de 30 de ani, reducerea de tarif la energia electrică va cumula 3% din valoarea apartamentului.

„Traversăm o perioadă de contracţie economică în care orientarea către reducerea costurilor este prioritară. Preţurile locuinţelor au scăzut, şi împreună cu ele ratele lunare s-a redus datorită micşorării dobânzilor percepute de bănci. A venit firesc acum şi rândul cheltuielilor curente cu întreţinerea şi funcţionarea locuinţei. În acest sens, marii dezvoltatori care au forţa de negociere în faţa furnizorilor de servicii, inclusiv de energie electrică, şi care sunt organizaţi în spiritul actualelor normative corespunzătoare serviciilor publice pot oferi servicii la un preţ mai mic decât cel al unor furnizori tradiţionali cum este Enel, moştenitorul Renel”, a declarat Dan Ioan Popp, preşedintele Impact D&C S.A.

Impact Developer & Contractor SA, înfiinţată în 1991 prin subscripţie publică, este cotată la Bursa de Valori Bucureşti. Compania dezvoltă în acest moment proiectul rezidenţial Greenfield situat în zona de nord a Bucureştiului, între pădurile Băneasa şi Tunari. Compania a dezvoltat până acum în 5 oraşe 16 zone rezidenţiale pentru mai mult de 2.000 de familii ce locuiesc în case şi apartamente.