„Am găsit soluţii să ţinem toate pieţele deschise, pentru ca timişorenii să aibă produse proaspete cât mai aproape de casă. Mi-aş fi dorit să lucrăm mai degrabă la reguli şi proceduri mai sigure pentru pieţele agroalimentare în spaţii închise şi la respectarea acestor reguli. Dar acum, pentru că există o hotărâre de Guvern care închide pieţele din spaţiile închise, de luni, nu avem încotro şi trebuie să ne adaptăm”, transmite Dominic Fritz pe Facebook.

Toţi producătorii îşi vor putea vinde produsele

Primarul şi echipa Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Timişoara, împreună cu directorul SC Pieţe SA şi cu Poliţia Locală, au lucrat pentru a găsi soluţii pentru Piaţa Iosefin, care funcţionează integral într-un spaţiu închis, dar şi pentru halele de carne şi lactate din alte şase pieţe ale oraşului, respectiv Badea Cârţan, Doina, Lipovei, 700, Giroc şi Dacia.

În cazul Pieţei Iosefin, producătorii vor fi mutaţi în parcarea din faţa pieţei, unde va fi improvizată o piaţă volantă, urmând ca circulaţia să se închidă între Bulevardul Regele Carol I şi Splaiul Tudor Vladimirescu.

Pentru comercianţii de carne şi lactate din toate pieţele menţionate, a început montarea căsuţelor din lemn folosite la târgurile de Crăciun şi de Paşti în Piaţa Badea Cârţan şi Piaţa 700.

În acest fel, spune primarul, toţi producătorii şi comercianţii din pieţele agroalimentare din Timişoara îşi vor putea vinde produsele în continuare.

Bilanț COVID, 8 noiembrie

Până în data de 8 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 303.751 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

204.679 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.752 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.