În următorii trei ani şi jumătate, practic, un oraş turistic complet nou va apărea lângă oraşul Yevpatoria, din Crimeea, potrivit vicepremierului Borys Kolesnikov, citat de publicaţia Worldwide News Ukraine.

Potrivit oficialului, acest proiect va face parte din programul naţional de modernizare a peninsulei Crimeea şi de transformare a ei într-un obiectiv turistic important pe plan internaţional.

Noul oraş va fi construit practic de la zero. Vor fi oferite locuri de cazare pentru mii de vizitatori şi oportunităţi de investiţii pentru dezvoltarea infrastructurii. În plus, planul prevede şi construirea a două noi aeroporturi în zona de centru şi de Sud a peninsulei.
Acest tip de investiţie devine tot mai populară şi în alte ţări ale lumii.

În Arabia Saudită se construiesc şase oraşe noi cu scopul de a atrage investitorii. Scopul acestei investiţii este de a crea peste un milion de noi locuri de muncă şi pentru a oferi locuinţe pentru aproape cinci milioane de rezidenţi. Se estimează că proiectul va contribui la PIB-ul Arabiei Saudite cu circa 150 miliarde de dolari până în 2020.

Te-ar putea interesa și: