În ultimii ani, perspectiva de a transforma legendarul super-erou într-o realitate a câștigat teren, înregistrându-se progrese cu exoscheletele. De asemenea, în ultimii ani, căști de soldat cu senzori termici de înaltă rezoluție, calculatoare portabile, diverse tipuri de armuri ușoare și chiar și multe sisteme de arme au fost încorporate într-o gamă de exoschelete emergente de tip Ironman.

În ciuda progresului tehnologic modern și a ritmului în care pot apărea noi sisteme, viziunea unui războinic de tipul „Iron Man” nu s-a concretizat încă substanțial. Asta și pentru că Iron Man ar avea nevoie de surse mobile puternice, durabile, robuste de energie electrică.

Un sistem la fel de integrat și de puternic precum costumul pentru Iron Man s-ar baza pe cantități masive de electricitate mobilă, capabile să furnizeze surse de energie sistemelor de propulsie, calculatoare, arme și alte elemente cruciale ale tehnologiilor avansate.

Bateriile pot fi, de asemenea, grele și dificil de transportat în misiuni. Armele cu laser, de exemplu, vorbesc direct despre această situație dificilă. În timp ce laserele evoluează rapid și trag deja de pe vehicule blindate și nave, acestea nu sunt încă miniaturizate și pot fi construite cu suficientă putere electrică mobilă până la punctul în care pot înarma avioane de luptă.

În același timp, în ciuda unora dintre numeroasele constrângeri tehnologice, e nevoie de apariția unor lucruri precum bateriile litiu-ion cu densitate mai mare. O altă posibilitate sunt celulele de combustibil, care deschid ușa către o lume în care Iron Man ar putea încă prinde viață.

O altă inovație pentru costumele Iron Man, ca parte a proiectelor emergente, este posibilitatea auto-formării armurii lichide. În ultimii ani, oamenii de știință de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts au lucrat la o armură de generația următoare numită „armură lichidă”, despre care un raport al armatei spunea că e proiectată să „transforme din lichid în solid în milisecunde, când un câmp magnetic sau un curent electric este aplicat. ”