Conform noilor estimări, Softelligence va ajunge să depăşească în 2011 venituri totale de 1 milion de euro, anterior managementul companiei mizând pe o cifră de afaceri de 800.000 euro.

„În conformitate cu obiectivele stabilite la început de an, versiunea 2.0 a suitei OMNi e-Business a fost foarte bine primită mai ales în industria de servicii financiar-bancare şi non-bancare, asigurări,  distribuţie şi retail, astfel încât a generat venituri mai mari decât aşteptările iniţiale. Conform semnalelor din piaţă, estimăm creşteri semnificative în zona e-Business şi în următorii doi ani”, spune Teodor Blidăruş, Managing Partner Softelligence.

Din totalul veniturilor, 80-85% sunt generate de proiecte implementate de către Softelligence la companii româneşti, iar 15-20% din cifra de afaceri o reprezintă exportul de software, prin reţeaua de parteneri externi. OMNi e-Business (inclusiv CRM) generează aproximativ 70% din vânzările companiei, restul veniturilor fiind asigurate de linia de business ELITE, ce înglobează servicii de consultanţă şi high-end outsourcing.

„Estimăm că veniturile din consultanţă se vor dubla în a doua parte a acestui an, faţă de primul semestru, prin atragerea unor clienţi de prim rang din industriile financiar-bancare şi de telecomunicaţii”, mai spune Teodor Blidăruş.

Echipa Softelligence este formată în prezent din aproximativ 40 de angajaţi, iar până la finalul acestui an vor mai fi deschise încă 5 posturi în domeniile: consultanţă, project management, dezvoltare software şi analiza de business. „Există posibilitatea de a merge dincolo de aceste cifre, trebuie doar să găsim un echilibru între creşterea echipei, calitatea serviciilor oferite clienţilor şi cashflow”, completează oficialul companiei.

Recent, Softelligence a deschis un nou departament de suport tehnic dedicat clienţilor OMNi e-Business, bine „garnisit” cu specialişti cu experienţă în tehnologii web, CRM şi integrarea de sisteme informatice complexe, „exact cele 3 elemente mai importante în proiectele pe care le derulăm cu clienţii noştri”, subliniază Teodor Blidăruş.