Şoferii care nu au locuri de parcare, dar îşi lasă maşinile pe domeniul public şi au în geam afişe de vânzare vor fi amendaţi de Poliţia Locală. Hotărârea a fost dată de consiliile locale din mai multe primării de sector din Capitală.
 
Modelul Bucureştiului a fost urmat şi de mai multe primării din ţara, care au adoptat aceeaşi decizie. Maşinile cu anunţuri de vânzare în geam sunt fotografiate, ca probă, iar şoferul găseşte o somaţie în parbriz. Dacă ia maşina de acolo în 24 de ore sau scoate afişul, scapă de amendă. Altfel, va trebui să plătească între 500 şi 1000 de lei. Unii consideră acesta măsură abuzivă, alţii sunt de acord cu ea.
 
"E ilegală treaba asta, ce înseamnă asta? Am dreptul să parchez orunde vreau eu pe domeniul public şi să pun ce vreau eu pe ea. Mai ales că nu e pe exterior e în interiorul maşinii", se plânge un şofer. "Nu sunt de acord cu tâmpeniile astea. Să o vândă acolo la târgul de maşini, nu pe stradă, e urât", contraatacă un pieton.
 
Unii şoferi au încercat să scape de amenzi scoţând numerele de înmatriculare, însă unele maşini au seria trecută pe parbriz, aşa că proprietarii pot fi identificaţi.
 
În ultima luna, Primăria Sectorului 6 a strâns la buget din aceste amenzi 8.500 de lei, iar aproape 200 de şoferi au fost somaţi să îşi dea jos afişele de pe maşini, scrie stirileprotv.ro.