Dacă anterior, tichetelor cadou li se aplica impozitul pe enit de 16%, din luna ianuarie 2016, tichetele cadou acordate de către companii sunt scutite de impozit pe venit.

Îmbunătățirile aduse de noul Cod Fiscal impozitării tichetelor cadou, prin scutirea sumei acordate, în limita de 150 lei/ persoană/ eveniment, de la plata impozitului pe venit, au făcut acest beneficiu extrasalarial mai atractiv. Tot mai mulți angajatori, companii mari și IMM-uri, sunt motivați, să acorde tichete cadou angajaților lor. Tichetele Cadou Pass le permit beneficiarilor să își aleagă cadoul pe care și-l doresc, dintr-o largă varietate de produse și servicii”, explică Codruța PÎȘĂ, Public Affairs Director, Sodexo România. 

Volumul de tichetele Cadou Pass emise anul acesta de Sodexo cu ocazia zilei de 8 martie a crescut cu 45%, față de anul trecut. De Paște, Sodexo estimează că va emite  cu 25% mai multe tichete Cadou Pass, pe care angajatorii le vor oferi angajaților lor până la finalul lunii aprilie. 

„Ne așteptăm ca avansul înregistrat de Sodexo de la începutul anului în emiterea de tichete cadou, pe fondul cererii mari din partea companiilor client, să se mențină și chiar să crească pe parcursul anului. Mulți dintre partenerii Sodexo și-au manifestat intenția de a acorda angajaților tichete cadou și în viitor”, spune Balint Bessenyey, CEO Sodexo România.