Societe Generale, actionatul majoritar al BRD, inregistreaza o schimbare vizibila de trend la Bursa de la Paris, dupa mai multe zile de cadere continua pe seama unor zvonuri, neconfirmate, privind nevoia de lichiditati a bancii.

In urma cu o saptamana, actiunile Societe Generale au inchis la 53 de euro, scazand pana la 43,93 euro cat a reprezentat inchiderea de ieri.

Astazi, insa, dupa cum spuneam, Societe Generale este una dintre vedetele Bursei de la Paris, inregistrand dupa doua ore de la deschidere o crestere de peste 8,5 procente, actiunile bancii fiind cotate la 47,70 euro.

Cresterea Societe Generale, a doua de pe piata bursiera franceza, se inscrie in trendul general al sectorului bancar, ale doua institutii de cresit consemand cresteri semnificative.

Este vorba despre Credit Agricole, cu o crestere de aproape 11 procente, ceea ce o situeaza in topul cresterii, respectiv BNP Paribas, aflata pe pozitia a treia, cu un plus de 6,59%, la peste doua ore de la deschidere.

In ceea ce priveste BRD, aceasta urmeaza trendul bancii-mama, consemnand, de asemenea, o crestere de peste doua procente, respectiv 2,22%, la doua ore si jumatate de la deschidere.