Managerul general al Socar România, Hamza Karimov, a declarat, într-un comunicat remis presei, că au fost deja deschise primele benzinării în alte regiuni ale țării, dincolo de rețeaua deja consolidată în zona Moldovei, iar lucrările la prima stație Socar din Capitală se află într-un stadiu avansat.

Cele patru benzinării au fost deschise în Oradea, judeţul Bihor (2 staţii), Buzău, judeţul Buzău (1 staţie) şi Alexandru cel Bun, judeţul Neamţ (1 staţie). “Investiţia totală a finalizării celor 4 benzinării se ridică la peste 5 milioane de euro”, a declarat Hamza Karimov, în comunicat.

“Am început extinderea reţelei SOCAR spre alte zone ale României din Oradea, pentru că aici este cel mai important nod de trafic din nord-vestul ţării. Staţiile nou deschise sunt semnalul unei campanii de extindere naţională pe care ne-o dorim cât mai rapidă. Deţinem în prezent 20 de benzinării în România, dintre care 7 au fost inaugurate doar anul acesta. Vrem ca orice şofer român să poată alimenta de la SOCAR indiferent de regiunea sau zona în care locuieşte”, mai spune CEO-ul Socar România.

Mai mult, Hamza Karimov a declarat că planurile de extindere vizează orașe precum, Timişoara, Adjud, Bacău, Focşani, Cluj, Iaşi, Râmnicu Vâlcea, Bistriţa, Arad, Constanţa şi Deva.

“Suntem în plinproces de construcţie şi a altor staţii de alimentare. În Capitală suntem destul de avansaţi cu lucrările primei benzinării sub brand-ul SOCAR. Anul acesta ne-am întărit echipa: avem peste 300 de angajaţi din care 100 au fost recrutaţi doarîn 2013”, susține Hamza Karimov.

SOCAR este compania petrolieră de stat din Azerbaijan. Din 2011, compania a început să fie prezentă și pe piața din România, prin deschiderea primelor benzinării sub brandul companiei în zona Moldovei. Astfel, compania deţine în prezent o reţea de 20 staţii de alimentare în judeţele Iaşi, Botoşani, Suceava, Neamţ, Bihor si Buzău,  fiind unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa distribuţiei de carburanţi din nord-estul ţării.  Până în prezent compania a creat în România peste 300 de locuri de muncă şi a derulat investiţii de aproximativ 50 milioane de euro.