Compania Altria, care produce țigaretele Marlboro, vrea să intră și pe piața produselor din cannabis.

Canada a legalizat, în octombrie, cannabisul în scop recreaţional, fiind a doua ţară din lume care face acest lucru.

Cronos Group, compania canadiană care produce canabis, a confirmat că este în discuții cu producătorii țigaretelor Marlboro, dar a spune că nu s-a ajuns la o înţelegere.  Confirmarea vine după o serie de informaţii legate de interesul Altria în achiziţia Cronos, din dorinţa de diversificare a afacerilor.

Cronos a transmis într-un comunicat că „este angajată în discuţii privind o investiţie potenţială a Altria Group Inc. în cadrul grupului Cronos”.

„Nu s-a ajuns la niciun acord şi nu există asigurări că discuţiile vor conduce la o investiţie sau la o altă tranzacţie care să implice companiile”, se mai arată în mesajul transmis presei. Despre Altria s-a scris că a început să negocieze achiziționarea Cronos pe măsură ce încearcă să-și diversifice activitatea. 

Şi alte mari companii au anunţat investiţii în marijuana. Proprietarul berii Corona, Constellation Brands, a declarat că va investi 4 miliarde de dolari în Canopy Growth, producătorul canadian numărul unu de canabis, aceasta fiind cea mai mare investiţie din industrie până în prezent.

Firma de tutun Imperial Brands investeşte în compania britanică de biotehnologie Oxford Cannabinoid Technologies, în timp ce un recent articol din presă anunţa că şi Coca-Cola a discutat cu producătorul canadian Aurora Cannabis despre dezvoltarea unei băuturi pe bază de marijuana.

Marlboro este o marcă de țigări introdusă pe piață de compania americană Philip Morris USA în anul 1904 .