În 2017, pe vremea când era europarlamentar la Bruxelles, Daciana Sârbu și-a făcut primul tatuj. Avea 40 de ani când a luat această decizie. Al doilea mandat al soției lui Ponta s-a încheiat în primăvara lui 2019.

„Acolo lucrurile sunt mult mai organizate, sigur că este foarte multă birocrație, însă, cumva, poți avea satisfacția că ți-ai adus contribuția, că ai făcut ceva pe domeniul tău. În comparație cu ce faci aici, unde simți că trebuie să te supui mereu dorințelor partidului. Evident că ești și acolo o mică piesă dintr-un puzzle, însă acolo poți să simți cum schimbi ceva atunci când, de exemplu, un amendament făcut de tine este aprobat”, a mărturisit Daciana.

Daciana Sârbu a declarat că „Nu l-am făcut ca să fiu mai frumoasă sau mai cool”.

De asemenea Soția lui Ponta a explicat și ce reprezintă tatuajul respectiv

“Believe. L-am făcut la 40 de ani, spre surprinderea tuturor de acasă. L-am făcut și le-am arătat, iar Irina mi-a ținut o teorie despre ce o să fac eu când o să îmbătrânesc și o să arate urât și nu o să îmi mai placă. Și eu i-am explicat că nu l-am făcut ca să fiu mai frumoasă sau mai cool, ci pentru că mi-am dorit de mult”, a spus Daciana.

Cei doi au împreună o fata, pe Irina.