Pe data de 2 februarie, adică în urmă cu 5 zile, Lukoil a scumpit litrul de GPL cu 11 bani, ducându-l la nivelul de 3,12 lei, un record pentru acest carburant preferat de tot mai mulți șoferi pentru costurile.

Ce presupune și ce beneficii aduce montarea unei instalații GPL? Primul care trebuie știut este acela că performanțele mașinii pot scădea ușor prin activarea alimentării cu GPL de la butonul amplasat pe bord.
Nu este vorba decât de „dispariția“ a 4-5 CP. Apoi, amplasarea buteliei se poate face fie în locul roții de rezervă, renunțând la aceasta, fie în portabgaj, care devine astfel mai mic.
Un calcul simplu, realizat pentru o mașină cu un consum mediu de benzină de 10 litri la100 km care parcurge anual 15.000 km, ne arată că montarea unei instalații GPL în valoare de 700 de euro poate fi amortizată în numai un an, la actualele prețuri ale carburanților. În cazul flotelor, economia realizată astfel va fi, fără doar și poate, considerabilă.
Cu toate acestea, potrivit reprezentanților Dacia, numai 20% din totalul vânzărilor de modele cu sistem GPL au fost realizate către societăți comerciale. Mai multe despre instalațiile de GPL, aici