Lucian Bode anunță că Raed Arafat s-a implicat personal în scandalul Șoșoacă: A discutat cu ambasadorul Italiei

Lucian Bode a mai spus că poliția a ajuns la fața locului în mai puțin de patru minute și că au aplanat imediat conflictul. Acesta mai spune că a fost informat cu privire la incident încă de vineri seara.

„Din punctul meu de vedere, al ministrului Afacerilor Interne, poliţiştii au intervenit corect, au respectat toate procedurile. În primul rând, au ajuns, în urma solicitării la 112, în mai puţin de patru minute la faţa locului. Imediat, au procedat la aplanarea acelui conflict, iar în momentul în care au aplanat conflictul, conform procedurilor legale în astfel de situaţii, au invitat persoanele implicate în conflict la secţia de poliţie. (…) Am fost anunţat în seara zilei de vineri. Am ştiut despre acest incident. De asemenea, ambasadorul Italiei în România a fost informat de către conducerea MAI în seara zilei de vineri”, a declarat Lucian Bode.

Lucian Bode: Sunt extrem de nemulțumit

Totodată, ministrul Afacerilor Interne a mai spus că este nemulțumit de faptul că un om al legii a fost bruscat în acest incident.

„Eu, ministrul Afacerilor Interne, vă spun că sunt foarte nemulţumit că un poliţist, participant la această activitate a fost împins, i s-a pus mâna în gât şi a fost tras de uniformă, iar cel care s-a dedat la aceste fapte de ultraj este în libertate”, a precizat Lucian Bode.

De asemenea, Lucian Bode a mai declarat că există două dosare penale în lucru în acest sens și că este încrezător că la finalul anchetelor cei vinovați vor plăti.

Totodată, ministrul Afacerilor Interne a precizat că șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, discutat cu ambasadorul Italiei în România, care i-a precizat că nu există reproşuri faţă de modul în care a acţionat Poliţia.

Acuzațiile Dianei Șoșoacă sunt nefondate

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă pe tema conflictului dintre Diana Şoşoacă şi jurnaliştii italieni, că senatoarea a reclamat că aceştia i-au sustras documente din cabinetul de avocatură şi că ar avea droguri asupra lor, aspecte care nu s-au confirmat în urma verificărilor efectuate.

Georgian Drăgan a prezentat filmul evenimentelor din 10 decembrie, menţionând că Diana Şoşoacă s-a deplasat, alături de soţul său, Dumitru Silvestru Şoşoacă, la secţia de Poliţie unde se aflau şi jurnaliştii italieni, unde a precizat că depune plângere penală împotriva acestora pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, că este posibil să-i fi sustras documente care se aflau în birou şi aveau droguri asupra lor.

„Având în vedere aspectele menţionate, conform procedurilor legale în vigoare, poliţiştii aveau obligaţia şi au efectuat un control corporal sumar, precum şi al bagajelor, în urma căruia nu au fost identificate bunurile sesizate ca fiind sustrase şi nici substanţe interzise, aşadar acuzaţiile erau nefondate”, a explicat Georgian Drăgan.

Potrivit acestuia, în urma verificărilor, a reieşit faptul că jurnaliştii au intenţionat să părăsească cabinetul, context în care Diana Şoşoacă ar fi închis uşa şi nu i-ar mai fi lăsat să plece până la sosirea poliţiştilor.