Inginerii de la Skoda pregătesc industrializarea a două noi vehicule cu capacități off-road, unul mai mic și celălat mai mare decât actualul Yeti. Aceasta este concluizia trasă de jurnaliștii britanici de la AutoExpress după o discușie cu directorul tehnioc al mărcii, Eckhard Scholz. Acesta a declarat că „sunt mai multe segmente de piață în care încă nu suntem prezenți.Discutăm în prezent despre două direcții (n.r. – MPV și SUV). Personal, prefer a doua variantă. Este cu siguranță loc pentru două noi SUV-uri în gamă, unul mai mic și altul mai mare decât Yeti. Orice decizie vom lua, ele trebuie să fie compatibile cu piețele noatre externe, în special India. China și Rusia”.
În timp ce potențialul crossover de mici dimensiuni ar putea utiliza noua platformă MQB a grupului Volkswagen, cea care va sta și la baza viitorului Tiguan, SUV-ul de mari dimensiuni ar trebui să aibă ca element de pornire modelul Touareg. „SUV-ul nostru de dimensiuni mari va trebui să aibă un preț atractiv. Nu poate fi la fel de luxos ca Touareg dar este necesar să fe atrăgător și practic”, a menționat Scholz.
Având în vedere exemplul Volkswagen up!, care a fost declinat în Citigo sub marca Skoda și în Mii sub brandul SEAT, este de așteptat ca viitoarele SUV-uri ale mărcii cehe să apară imediat după ce brandul de bază al grupului german va lansa vehicule similare. Deocamdată, conform celor de la AutoExpress, Skoda este gata să prezinte o variantă cu șapte locuri a modelului Yeti.