Producătorul ceh de autovehicule Skoda, parte a grupului german Volkswagen, analizează oprirea activităţii pentru două zile în luna octombrie, ca urmare a încheierii programului primei de casare din Germania, a declarat, joi, un purtător de cuvânt al companiei, citat de Mediafax.

„Măsura nu este definitivă încă, este avută în vedere ca parte a unei reevaluări, care are loc întotdeauna la sfârşitul lunii octombrie. Vrem să corelăm oprirea activităţii cu sărbătoarea legală de pe 28 octombrie”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei cehe, Jaroslav Cerny. Oficialul a adăugat că angajaţii ar putea fi liberi pe 29-30 octombrie.

Cererea pentru Fabia, cel mai popular model al Skoda, a fost afectată puternic de încheierea programului de casare din Germania.

Skoda este cea mai mare companie din Cehia după vânzări, alţi mari producători auto prezenţi pe piaţa locală fiind compania mixtă Toyota-PSA şi Hyundai.

Programul auto din Germania a avut efecte benefice şi pentru constructorul român Dacia, piaţa germană devenind a doua ca mărime pentru compania de la Piteşti, urmată de Franţa şi România.

SURSA:
Mediafax