SixtNew Kopel si AAA Auto Group au semnat un contract de tip joint venture prin care au decis sa isi uneasca fortele pe piata auto second hand din Romania. Compania nou formata va opera sub numele de AAA New Kopel, avand ca obiect de activitate vanzarea de masini second hand pe piata locala.

Ambele companii, SixtNew Kopel si AAA Auto Group, isi vor desfasura independent activitatea in Romania, dar sub acelasi brand: AAA New Kopel.

“Parteneriatul cu SixtNew Kopel vine la momentul oportun deoarece va permite AAA AUTO Group sa-si concentreze intregul potential de management spre pietele principale, fiind prezenta, in acelasi timp si pe piata din Romania.”, a declarat Anthony James Denny, CEO al AAA Auto Group.

In urma acordului incheiat astazi de catre cele doua companii, SixtNew Kopel detine capitalul majoritar de 95%, in timp AAA Auto Group restul de 5%, cu optiunea de crestere cu pana la 49%.

“Vanzarea de masini second hand reprezinta un vector important in business-ul SIXT New Kopel in Romania si credem ca parteneriatul cu o companie specializata in aceasta piata de nisa nu reprezinta decat un plus de valoare adus companiei noastre”, a afirmat la randul sau Dudy Perry Director General SixtNew Kopel.

AAA Auto Group este activa pe piata auto second hand de 16 ani si s-a extins organic, incepand cu Republica Ceha si continuand cu celelalte tari ale Comunitatii Europene. Din 2007, compania este listata la Bursa de Valori din Praga si din Budapesta. In prezent, compania opereaza printr-o retea de 34 de sucursale, prezente in 4 tari precum: Republica Ceha, Slovacia, Ungaria si Romania.

Compania a intrat pe piata din Romania in 2005 avand reprezentanta la Bucuresti. 8.000 de masini second hand a vandut pana acum in Romania. Numai in 2008, AAA Auto Group a vandut, la nivel international, peste 60.500 de masini second hand.

Sixt New Kopel este singura companie prezenta pe piata din Romania care ofera, in acelasi timp, servicii de leasing operational si rent-a-car si, incepand cu 2008, servicii auto second hand. Compania are o retea de aproximativ 3.500 de locatii din 90 de tari din intreaga lume.

SixtNew Kopel opereaza in Romania printr-o retea de sucursale prezente in: Bucuresti, Iasi, Bacau, Constanta, Timisoara, Cluj Napoca, Sibiu si Brasov. In 2008, SIXT New Kopel a deschis si divizia de masini auto second hand.

Sursa: Sixt New Kopel, AAA Auto Group