Tragedie de proporții în SUA. Vineri au fost înregistrate 57.683 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. Cifra este record ținând cont de numărul de cazuri care au fost înregistrate de la începutul pandemiei, conform bilanţului dat publicităţii de universitatea Johns Hopkins, informează sâmbătă AFP.

SUA a raportat 728 de noi decese provocate de COVID-19, iar numărul total al deceselor ajungând astfel la 129.405.

SUA, cea mai afectată ţară din lume de boala provocată de noul coronavirus, au depistat până în prezent aproape 2.8 milioane de cazuri.

Cea mai dramatică situație se înregistează în sudul şi vestul SUA, unde există  focare care „pun în pericol toată ţara”, conform evaluării doctorului Anthony Fauci, directorul Institutului american de boli infecţioase. Trebuie spus că mai multe state au fost nevoite să stopeze procesul de relaxare a măsurilor restrictive, mergând până la a închide baruri şi plaje. Guvernatorul republican al statului Texas a anunţat că purtarea măştilor devine obligatorie în locuri publice.

De altfel, Covid-19 a făcut prăpăd în toată lumea. Potrivit ultimului bilanț realizat de Afp, cel puţin 517.416 au pierdut lupta cu virusul ucigaș până n prezent. Raportul a fost întocmit de Afp pe baza datelor oficiale publicate joi. Totodată, peste 10.769.890 de cazuri de infecţie au fost diagnosticate oficial în 196 de ţări şi teritorii de la începutul pandemiei, dintre care cel puţin 5.454.100 sunt considerate vindecate în prezent. Totuși, important de știut este faptul că numărul cazurilor diagnosticate nu reflectă decât o parte din numărul real al contaminărilor. Unele ţări testează numai în cazurile grave, altele utilizează testele prioritar pentru urmărire şi numeroase ţări sărace dispun de capacităţi de depistare limitate.

Doar într-o singură zi, în lume s-au înregistrat 4.735 de decese noi şi 193.254 de cazuri noi. Ţările care au numărat cele mai multe decese sunt Brazilia cu 1.038 de morţi noi, Mexic (741) şi Statele Unite (740).