O asistentă medicală face un apel disperat către toţi părinții care nu se gândesc suficient la siguranța copiilor atunci când merg cu maşina și nu le pun celor mici centura de siguranță. Femeia oferă ca exemplu un caz la care a asistat, în care o fetiță de doar 3 ani a murit, notează stirileprotv.ro.

“Mă numesc Ana și simt exact ce am descris mai sus, doar că la celalalt capăt al vieții copiilor dumneavoastră și într-un mod pentru care acum fac terapie… Sunt asistent medical la SMURD din 2009. De-a lungul anilor am văzut multe, am simțit multe, am învătat multe. Sunt lucruri cu care m-am obișnuit, lucruri care au devenit o rutină pe care o respect riguros, dar mai sunt și imagini cu care nu am să pot face pace vreodată”, scrie asistenta medicală.

Ea povesteşte un caz recent, în care o fetiţă de numai trei ani a murit în urma unui accident rutier, pentru că părinţii nu i-au legat centura de siguranță în timpul călătoriei, ca cea mică poată să doarmă lejer.

“Întreb părinții care erau conștienți, în față, încă în centurile de siguranță, dacă sigur aveau doi copii pe bancheta din spate. Cu privirile înmărmurite, în stare de șoc, îmi zic că da, o fetiță de cinci ani cu autism și una de trei ani jumătate. Nu înţelegeam cum Dumnezeu ar fi putut să dispară copiii ăia din scaunele lor, din centuri. Până să apuc să verbalizez nedumerirea, tatăl îmi spune că dormeau în scaunele lor fără centuri puse și fixate. Găsim fata de trei ani inconștientă, în stop cardio-respirator, făcută ghem cumva sub scaunul șoferului. Îi punem guler, o așezăm pe targa metalică și începem manevrele de resuscitare în câmp la lumina lanternei.

Ni se spune că cea mare are ruptura de splină și este în sala de operații, iar cea mică a făcut stop în timp ce era la computer tomograf. Pe imaginile ce au reușit să le obțină până să i se oprească inima se vedea coloana cervicală ruptă, cu măduva secționată. Din nefericire, de data asta inima ei se oprește pentru totdeauna”, a povestit asistenta.

Mesajul emoţionant a fost preluat şi de către Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, care a adăugat că “din cei aproape 50 de copii decedaţi în 2018 în accidente rutiere, unul era transportat în scaun auto, iar ceilalţi peste 45 nu erau prinşi cu elemente de siguranţă (scaun sau centură), iar din cei aproape 350 grav răniţi in 2018, peste 20 erau în scaun auto, iar peste 200 nu folosiseră nici scaun, nici centură”.