Ministrul Energiei Anton Anton face o nouă încercare de a pune capăt crizei din sectorul energetic. Anton va avea, alături de secretarul de stat Doru Vișan o noua întâlnire cu liderii sindicali din cadrul Complexului Energetic Oltenia, urmare a reluării grevei in carierele CEO. Discuțiile vor începe în jurul prânzului și se vor desfășura la sediul Prefecturii din Targu Jiu.

Până atunci, un grup de producţie la o termocentrală, cea de la Rovinari a fost oprit, potrivit informațiilor Digi 24. Postul tv susține că stocurile de cărbune sunt aproape epuizate şi, dacă minerii care sunt în grevă de șase zile nu reîncep munca, întreaga activitate a Complexului Energetic Oltenia poate fi blocată. La termocentrala din Dolj și la termocranetrala din Turceni, cărbunele mai este suficient pentru doar câteva zile. Potrivit informațiilor, în doar 24 de ore, dacă grupurile energetice nu funcționează, se pierd 15 milioane de lei pentru companie.  Sunt circa 7.000 de mineri care au aderat la greva generală, grevă care a fost declarată nelegală de Tribunalul Gorj. Însă, nici după decizia instanței, activitatea nu a fost reluată.

La Târgu Jiu, urmează să ajungă astăzi Corpul de Control al premierului și un negociator care să discute cu minerii. „Termocentrala Rovinari mai poate funcționa, la stocul de cărbune pe care îl are, nu mai mult de o zi și jumătate, două. Putem să pierdem într-o secundă tot ce am câștigat în anii ăștia.”,a susținut Sorin Boza, managerul CE Oltenia. La rândul său, Ion Pisc, directorul SE Rovinari a menționat că în 38 de ani, nu a mai văzut așa ceva. “Dacă nu încep să dea cărbune, oprim trei grupuri la termocetrala de la Rovinari. Suntem iresponsabili. Toți să suporte consecințele!”, a comentat Pisc.

Minerii cer majorări salariale, plata zilelor de sâmbătă şi duminică lucrate cu spor de 100%, acordarea voucherelor de vacanţă.

Minerii cer majorări salariale, plata zilelor de sâmbătă şi duminică lucrate cu spor de 100%, acordarea voucherelor de vacanţă. Premierul Viorica Dăncilă a convocat, miercuri, o şedinţă operativă cu responsabilii din energie, la care au participat miniştrii Energiei şi cel al Economiei pentru o analiză asupra stării sistemului energetic naţional, în contextul nemulţumirilor exprimate de angajaţii de la Complexul Energetic Oltenia.