Vești proaste pentru constănțeni, dar și pentru turiștii care își doreau să ajungă la Delfinariul din Constanța. Toate spectacolele au fost suspendate după ce Chen Chen, delfinul vedetă s-a îmbolnăvit.

Antrenorii acestuia susțin că nu se știe exact care este cauza, delfinul fiinde deja supus unei endoscopii. Pe de altă parte se analizează mai multe variante, printre care și posibilitatea ca acesta să fie infectat cu noul coronavirus.

În ceea ce privește comportamentul delfinului, antrenorii susțin căcă Chen Chen nu mai mănâncă şi se comporta diferit, iar șase medici si un radiolog au fost mobilizati să-i verifice starea de sănătate.

În același timp, potrivit Antena 3, persoanele care îngrijesc delfinul spun că de la o vreme acesta a devenit apatic, mănâncă puțin și se comportă diferi, motiv pentru care a fost nevoie de internveția medicilor.

Sursa citată precizează că în primă fază antrenorii s-au gândit că acesta ar fi înghițit un corp străin ori spectacolele de peste vară au stresat-o prea mult și a făcut gastrită.

În ce stare se află delfinul Chen-Chen

De menționat este faptul că astfel de scheme precum cele făcute cu Chen-Chen în timpul verii reprezentau deliciul spectatorilor în timpul sezonului estival și nu numai. De cele mai multe ori, în timpul spectacoellor, delfinul vedetă de la Delfinariu era aplaudat și stârnea bucurie pentru micii spectatori. În timp a început să devină tot mai apatic și să se comporte diferit față de cum îl știau îngrjitorii lui.

Teama de corp străin înghiț în stomac i-a făcut pe specialiști să ceară o endoscopie, o analiză extrem de dificilă în contextul care delfinul nu poate fi anesteziat.  Până în momentul de față, problema lui Chen-Chen nu este încă rezolvată, iar mamiferul nu este la fel de vioi cum îl știam în toate spectacolele estivale.

Un chirurg veterinar a declarat că au fost observate o serie de modificări la nivelul mocoasei, existând posibilitate să fie vorba despre ceva infecțios.

„Se pare că avem niște modificari la nivelul mucoase. Poate să fie o gastrită cu helicobacter: e o hiperplazie de mucoasă acolo. Poate sa fie o gastrită colicoidă. Poate să fie ceva infecțios”, a spus Costi Ifteme, chirurg veterinar.

În același timp, având în vedere situația epidemiologică actuală, veterinarii s-au gândit că există posibilitatea ca acesta să fie infectat cu noul coronavirus.  De menionat este faptul că îngrijorarea biologilor de la Delfinariu este justificată în contextul în care, în urmă cu 8 ani masculul Pei-Pei a murit.