Pe lângă faptul că este vorba de un nou record de infectări, numărul de cazuri a crescut cu aproape 60% în săptămâna trecută față de săptămâna de dinainte. Expertul medical șef pentru Anglia a avertizat că Omicron va crește puternic numărul de infectări din cauza contagiozității sale, relatează Euronews. 

Totuși, deși numărul de cazuri crește accelerat de aproape două săptămâni, prim-ministrul britanic a refuzat să impună noi restricții, însă spune că urmărește situația „în fiecare oră”.

Între timp, însă, guvernul autonom al Țării Galilor a anunțat închiderea cluburilor de noapte începând din 26 decembrie și limitarea grupurilor în spații publice la cel mult șase persoane.

În toate spațiile publice, distanțarea socială de cel puțin doi metri va deveni obligatorie.

La evenimente la interior nu vor putea participa decât 30 de persoane, iar pentru cele la exterior, limita este de 50 de persoane.

Omicron anulează evenimentele de Anul Nou

Temerea că noua tulpină ar putea împovăra sistemul de sănătate a determinat autoritățile de la Londra să ia anumite măsuri pentru combaterea pandemiei.

În Londra, evenimentul de serbare a Revelionului din Trafalgar Square nu va avea loc din cauza creșterii cazurilor cu varianta Omicron a Covid în capitala Marii Britanii, potrivit Daily Mail.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că evenimentul, care urma să fie deschis pentru aproximativ 6.500 de persoane, a trebuit să fie anulat deoarece „trebuie să luăm măsurile potrivite pentru a reduce răspândirea virusului”. El a declarat un incident major la Londra sâmbătă, pe fondul a 65.525 de noi cazuri confirmate în ultimele șapte zile și a impactului creșterii asupra serviciilor din prima linie.

De asemenea, în ultima săptămână a fost înregistrată și o creștere cu 29% a internărilor la spitale din Londra.

Petrecăreții, care ar fi vrut să participe la trecerea dintre ani din centrul Londrei, sunt acum rugați să se mulțumească cu o emisiune la televizor în direct.

„Cu infecțiile cu Covid-19 la niveluri record în orașul nostru și în Regatul Unit, sunt hotărât să lucrez îndeaproape cu partenerii implicați pentru a face tot ce putem pentru a încetini răspândirea noii variante și pentru a ne asigura că serviciile medicale nu sunt copleșite în această iarnă”, a punctat primarul Londrei.