Patru români au încasat peste un milion de euro fiecare din vanzarea site-ului de anunţuri auto, potrivit Ziarului Financiar.

Cel mai mare site de vânzari de maşini second-hand din România, autovit.ro, a fost cumpărat de compania sud-africană Naspers, una dintre cele mai mari corporaţii media din lume, potrivit unor surse din piaţă citate de publicaţia amintită. Tranzacţia i-a făcut pe fiecare dintre cei patru români care deţineau afacerea mai bogaţi cu un milioan de euro: Cornel Pârvu, Florea Pârvu, Florian Nilă si Irina Nilă. Ei aveau pachete de cate 25% din acţiunile firmei Visual Soft, deţinătoarea site-ului autovit.ro.

A doua mare tranzacţie din online

Firma a fost vândută către MIH Allegro BV, o subsidiară a grupului african. Aceasta este una dintre cele mai mari tranzacţii din piaţa online, fiind depăşită doar de recenta vânzare a 51% din actţunile celui mai mare retailer online, eMag, catre Asesoft Distribution, pentru 10 milioane de euro.

Cei patru acţionari ai Visual Soft deţin şi târgul de maşini second-hand Autovit din Capitală (şoseaua Vitan-Bârzeşti), cel mai mare târg de acest fel din România.

Site-ul de anunturi autovit.ro a fost lansat în urma cu aproape zece ani, în acest moment având postate circa 18.000 de anunţuri. În fiecare zi, autovit.ro are peste 72.000 de vizitatori, fiind primul site din categoria auto şi pe locul 22 în topul celor mai vizitate site-uri din România.

SURSA:Ziarul Financiar