Sistemul informatic din uzină a picat în noaptea de vineri spre sâmbătă, blocând total activitatea mai multor secţii robotizate. Astfel, mii de angajaţi care urmau să intre în tura de dimineaţă au fost trimişi acasă.

„O parte a activităţii de producţie a Uzinelor Dacia de la Mioveni a fost afectată de disfuncţionalităţi ale sistemelor informatice şi mai mulţi angajaţi au fost trimişi înapoi la domiciliu, în cursul dimineţii de sâmbătă, 13 mai. Măsura a fost luată pentru a preveni extinderea disfuncţionalităţilor care, la o primă vedere, sunt o consecinţă a atacului cibernetic ce a avut loc la nivel global”, se precizează în comunicatul transmis de Direcţia Comunicare din cadrul Grupului Renault România. 

Conform aceleiaşi surse, pe platforma de la Mioveni a fost convocată o celulă de criză care urmăreşte evoluţia situaţiei. 

Problemele au apărut în contextul în care 99 de ţări au fost afectate de „WannaCry”, CEL MAI MARE ATAC CIBERNETIC DIN ISTORIE. Au fost afectate zeci de mii de calculatoare, în urma atacului care ar fi exploatat o breşă de securitate la care se făcea referire în documentele Agenţiei Naţionale de Securitate din SUA, dezvăluite de WikiLeaks.

CITIŢI ŞI Tocmai a avut loc CEL MAI MARE ATAC CIBERNETIC DIN ISTORIE

CITIŢI ŞI Renault a oprit producţia în Franţa şi în Slovenia, după valul de atacuri informatice