Pleschinger a mai spus că AKK şi-a propus să-şi diversifice baza de investitori, atrăgând capital de pe noi pieţe precum Rusia, China şi ţările arabe, păstrându-şi în acelaşi timp investitorii tradiţionali precum Europa, SUA şi Japonia.

Directorul AKK a anunţat că anul următor Ungaria va emite obligaţiuni guvernamentale numai pentru a-şi acoperi datoriile care vor expira, pe care le-a estimat la puţin peste 4,5 miliarde de euro în cazul obligaţiunilor în valută şi la 900 miliarde de forinţi pentru obligaţiunile în forinţi.

În prezent toate cele trei mari agenţii de rating atribuie Ungariei un calificativ cu o treaptă peste categoria junk. Însă, Moody’s Investors Service şi Standard & Poor’s au o perspectivă negativă de rating, următoarea vizită la Budapesta a delegaţiilor acestor agenţii fiind urmărită cu atenţie.
Un articol publicat de portfolio.hu arăta că, în mod neobișnuit, în ultima perioadă s-a înregistrat o cerere foarte mică pentru titlurile emise de statul ungur, semn că nu prea mai are cine să-i împrumute pe vecini.
Un cutremur financiar se pregăteşte lângă România: ungurii ar putea fi loviți în plin
SURSA: Agerpres