"Vă facem cunoscut că, după centralizarea semnăturilor transmise la sediul federaţiei noastre privind intenţia salariaţilor, membri de sindicat, de a participa la greva generală pe perioadă nedeterminată, începând cu 31.10.2016, şi-au exprimat acordul de a participa la această acţiune un număr de 6.733 salariaţi. Această cifră este mult sub cea necesară pentru organizarea în condiţii legale a protestului, numărul minim de semnături fiind de 14.520. Hotărârea de declanşare a grevei generale în această situaţie atrage după sine răspunderea organizatorilor în faţa legii. Din aceste considerente, suntem nevoiţi să anulăm declanşarea grevei generale pe perioadă nedeterminată, din data de 31.10.2016", se arată în comunicat. 

Sindicaliştii afirmă că, în perioada următoare, vor transmite o situaţie detaliată cu instituţiile care şi-au dat acordul pentru participarea la această acţiune. FNSA precizează că va milita în continuare, utilizând toate mijloacele de acţiune rămase, pentru obţinerea drepturilor salariaţilor din administraţia publică locală. 

Sindicatele din Administraţie au anunţat, la începutul acestei luni, că vor relua acţiunile de protest şi vor declanşa, începând cu 31 octombrie, greva generală pe durată nedeterminată. 

"Conferinţa extraordinară a Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a hotărât reluarea acţiunii de protest suspendate, şi anume greva generală pe perioadă nedeterminată, ca urmare a faptului că angajamentele viceprim-ministrului Vasile Dîncu de soluţionare a revendicărilor noastre până la finalul lunii septembrie nu au fost respectate. Prin urmare, participanţii la conferinţă au hotărât declanşarea grevei generale pe perioadă nedeterminată, începând cu 31 octombrie 2016", precizau reprezentanţii FNSA. Agerpres