Sindicaliștii Amazon se plâng de condițiile de muncă. Nu au nici măcar pauză de toaletă

Sindicaliștii Amazon se plâng de faptul că sunt ținuți să muncească în ”fabrici de sudoare”. În cadrul acestor fabrici sau depozite, angajații lucrează mult prea multe ore, în condiții precare, cu un salariu mult prea mic. De cele mai multe ori, cei care lucrează în aceste fabrici sunt imigranți.

Un hotline din SUA spune că 8 din 10 apelanți sunt de părere că Amazon nu este interesat deloc de starea psihică sau fizică a angajaților. În același timp, 7 din 10 apelanți au declarat că presiunea de a îndeplini țintele nerealiste a fost „prea mare” și 2 din 3 s-au temut că nu vor ajunge la timp la o urgență în familie.

Angajații s-au plâns de condițiile de muncă, precizând că stau câte cinci ore în picioare, purtând masca de protecție, în centre supraîncălzite.

Șoferii Amazon nu au pauză de mers la toaletă

Nici șoferii Amazon nu o duc prea bine. Aceștia au spus că sunt însoțiți la masă. Din păcate, programul supra încărcat nu le dă posibilitatea să meargă la toaletă, aceștia urinând în sticle de plastic.

Asta în timp ce Jeff Bezos plănuiește o plecare în spațiu. Reprezentanta sindicatului, Sharon Graham, a precizat că ”oricine citește aceste mărturii vede că este ceva în neregulă la Amazon. În timp ce Jeff Bezos explorează spațiul, lasă în urmă unul din cele mai mari regimuri de „sweatshop” din lume”.

Condițiile de muncă sunt negate de Amazon

Un purtător de cuvânt al Amazon a infirmat aceste informații și a spus că angajații nu sunt însoțiți la masă și că au acces la concediu de odină.

„Criticii noștri sunt deciși să ne descrie într-o imagine falsă, despre cum e să lucrezi la Amazon. Adevărul este că oferim salarii excelente, beneficii excelente și oportunități excelente de creștere profesională, în timp ce locul de muncă este sigur și modern. Sindicatele știu acest lucru”, spune purtătorul de cuvânt, potrivit Daily Mirror.