Simona Halep este nevoita sa plateasca un impozit considerabil din suma pe care a castigat-o pentru calificarea in finala de la Roland Garros, scrie ziare.com.

"Sportivii care nu au resedinta in Franta platesc un impozit de 15% din suma castigata", mentioneaza organizatorii de la Roland Garros.

Impozitul pe care Halep il va plati se ridica la 123.750 de mii de euro. Jucatoarea in varsta de 22 de ani va ramane cu 701.250 de mii de euro pentru parcursul din ultimele doua saptamani.

Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, a urcat, în premieră, pe locul trei în clasamentul WTA dat publicităţii luni, după cea mai bună performanţă a carierei sale, finala de la Roland Garros.

Simona Halep devenea pe 17 martie anul acesta jucătoarea română cu cea mai bună clasare din toate timpurile în ierarhia feminină a tenisului mondial (locul 5). Halep egalase performanţa reuşită de Irina Spîrlea pe 13 octombrie 1997 (locul 7) în data de 24 februarie, după ce în data de 27 ianuarie devenise a treia româncă din istorie care intra în ''top ten'' mondial, după Spîrlea şi actualul său manager, Virginia Ruzici (locul 8).

Ascensiunea tinerei jucătoare române (22 ani) a început după eliminarea sa din primul tur al competiţiei Mutua Madrid Open, în mai anul trecut, când Halep ocupa doar locul 64 în lume şi nu câştigase niciun titlu WTA (jucase trei finale, n. red.). Între timp, Simona Halep şi-a trecut în cont şapte titluri WTA (Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia – 2013, Doha – 2014), pierzând anul acesta finalele de la Madrid şi Roland Garros, ambele în faţa rusoaicei Maria Şarapova.

Halep a depăşit-o în clasament cu aproape 500 de puncte pe poloneza Agnieszka Rawanska şi se află la circa 1.015 de locul secund, ocupat de chinezoaica Na Li. Lider incontestabil e americanca Serena Williams.