Halep (25 ani), numărul patru mondial şi cap de serie numărul şase la Foro Italico, a obţinut într-o oră şi 40 de minute prima sa victorie în trei dueluri cu Siegemund (29 ani, 32 WTA).

Siegemund se impusese în ambele confruntări anterioare, desfăşurate la Stuttgart, cu 6-1, 6-2, anul trecut, în optimi, şi cu 6-4, 7-5, anul acesta, în semifinale.

Halep, intrată direct în turul secund la Roma, a început rău meciul, pierzându-şi serviciul în ghemul inaugural, însă apoi a recuperat şi a condus cu 2-1. Siegemund a restabilit egalitatea, iar apoi a preluat iniţiativa, graţie unui break (3-2), dar Halep a replicat imediat şi apoi a făcut 4-3, după ce în prealabil a salvat o minge de break. Românca a dominat finalul de set, câştigând un ghem la zero pe serviciul său, iar apoi încheind cu break (6-4), în 44 de minute.

Simona a luat apoi primul ghem din setul secund, iar după aceea a reuşit un break după un joc lung de mai bine de zece minute, în care a transformat abia a cincea oportunitate. Siegemund a făcut contra-break, dar Halep s-a desprins la 4-1 şi părea că va închide repede conturile. Germanca a avut o revenire remarcabilă, pe fondul unei relaxări a Simonei şi s-a apropiat la 4-3, după un break la zero. Halep l-a chemat pe antrenorul Darren Cahill, iar acest lucru a dat roade, românca făcând şi ea un break la zero (5-3). Halep a avut apoi trei mingi de meci pe serviciul său, dar le-a ratat pe toate, Siegemund reuşind break-ul. Halep, care venea după titlul cucerit sâmbătă la Madrid, a reuşit să închidă partida, pe serviciul adversarei, la a cincea minge de meci.

Ambele jucătoare au avut procentaje mici pe ambele servicii – Halep 53% la primul (faţă de 48%) şi 41% la al doilea (26%). Siegemund a avut mai mulţi ”winners” (mingi direct câştigătoare), 24-13, dar a făcut şi mai multe erori neforţate, 35-23.

Halep va juca în optimi cu învingătoarea dintre rusoaica Anastasia Pavliucenkova (N. 12) şi letona Anastasija Sevastova, pe care a învins-o săptămâna trecută la Madrid, cu 6-2, 6-3, în semifinale.

Halep şi-a asigurat un cec de 26.302 euro şi 105 puncte pentru succesul cu Siegemund.

Într-un meci din primul tur la dublu, Monica Niculescu şi Christina McHale (SUA) au fost învinse de italiencele Sara Errani/Martina Trevisan, cu 2-6, 6-4, 10-8.

Perechea româno-americană, care va primi 4.160 euro pentru participare, a dominat primul set, adjudecat cu 6-2, l-a cedat pe al doilea cu 4-6, iar în super tie break a condus în cea mai mare parte a timpului, cu 4-1, 6-3, 7-5, dar a cedat în cele din urmă cu 8-10.AGERPRES