Nu o dată a vorbit Simona Halep despre importanța de a simți lângă ea un antrenor de top. Iar dacă în primele meciuri de la Australian Open a fost ajutată de Florin Segărceanu, Adrian Marcu şi Darren Cahill, iată că atragerea unui antrenor „full time” este mai aproape decât părea.

Iar zvonurile îl indică  pe Thierry Van Cleemput drept viitorul antrenor al Simonei Halep. Cei doi au fost surprinși împreună la încălzirea pe care locul 1 WTA a efectuat-o în această dimineață, înaintea partidei cu Serena Williams.

Fost antrenor al belgienilor Olivier Rochus şi Steve Darcis, Van Cleemput este omul care l-a transformat pe David Goffin într-un jucător de top în ATP. A început colaborarea cu micuţul belgian în 2014, iar de atunci a reuşit să-l ducă până pe locul al şaptelea în clasamentul mondial. Acum, el îi stă alături Simonei Halep la duelul cu Serena Williams şi ar putea deveni, după Australian Open, antrenor cu normă întreagă al liderului mondial, după cum anunţă şi SudPress, un cotidian din Bruxelles.