Astăzi, Simona Halep o va înfrunta pe Jelena Ostapenko în finala turneului de la Roland Garros, iar o victorie ar putea însemna urcarea româncei, aflată acum pe poziția a patra în top, pe primul loc în clasamentul mondial WTA. După meciul greu câștigat în fața Karolinei Pliskova – locul 3 WTA – Simona are mari șanse de victorie dacă avem în vedere că viitoarea adversară, lituanianca Jelena Ostapenko, ocupă doar poziția a 47-a în topul mondial.

Pe lângă performanța incontestabilă a jucătoarei din România, este interesant de observat că urcarea pe primul loc în clasamentul WTA nu îi va aduce și o poziție fruntașă în topul încasărilor din tenis în întreaga carieră. În acest domeniu, liderul mondial detașat este Serena Williams care a primit în întreaga carieră premii în valoare de 84,46 milioane de dolari. Pe locul secund se află rusoaica Maria Sharapova cu 36,57 milioane, iar pe trei Venus Williams cu 36,3 milioane. Simona Halep se află departe, doar pe locul 17 al clasamentului încasărilor, cu premii totale de 17,22 milioane de dolari. Chiar dacă va câștiga turneul de Grand Slam de la Roland Garros și va deveni lider la puncte, încasând și premiul de 2,4 milioane de dolari, românca va urca în clasamentul veniturilor doar până pe locul 16,schimbând poziția cu Elena Jankovic din Serbia (18,9 mil. USD).

În acest an Simona Halep a încasat din premii 1,76 milioane de dolari fiind pe locul 4 în clasamentul anual al înasărilor, în timp ce adversara sa din finală, Jelena Ostapenko, a câștigat 353.956 USD. Desigur, pe lângă premiile încasate din participarea la turneele WTA, Simona Halep, ca și alte mari jucătoare de tenis, încasează sume importante din sponsorizări și contracte de imagine.