Scor final Simona Halep – Polona Hercog : 6-1, 4-6, 6-3.

Primul set a fost câştigat lejer de Halep, scor 6-1. Se pare că sportiva noastră nu a vrut să obosească, aşa că a forţat în primul set. Cu toate acestea, Halep a pierdut al doilea set cu 6-4, după ce aversara sa a reuşit să o domine în setul secund.

Setul trei a fost însă câştigat la pas de Halep, care a reuşit breakul încă de la primul serviciu al adversarei din setul final. Tendinţa a continuat, aşa că Halep a reuşit să se impună în ultimul set cu 6-3.

În următoarea partidă Simona o va întâlni pe Kerber.

Simona Halep și Polona Hercog s-au mai întâlnit de două ori în carieră, iar scorul meciurilor directe este 1-1. Slovena în vârstă de 28 de ani s-a impus în 2009 la Sofia, scor 6-7, 6-1, 2-6, în timp ce sportiva noastră a câștigat în acest an la Miami, scor 5-7, 7-6, 6-2, după un meci extrem de disputat.

Simona Halep a început perfect sezonul pe iarbă. A trecut de Su-Wei-Hsieh (29 WTA), scor 6-2, 6-0 şi își continuă parcursul cu Polona Hercog, în al treilea meci al zilei de pe arena centrală.

De asemenea,  Simona Halep joacă , miercuri, și în proba de dublu. Va face pereche cu Raluca Olaru împotriva polonezei Alicja Rosolska și a chinezoaicei Zhaoxuan Yang. Partida e programată în jurul orei 19:30. Digi Sport a transimis, după ora 17:00, meciul Simona Halep – Polona Hercog.