Simona Halep și-a schimbat culoarea părului

Simona Halep a decis să-și schimbe look-ul în timp ce așteaptă răspunsul de la TAS. Marea campioană a României s-a vopsit acum șaten închis.

Ea a publicat deja în secțiunea de Stories de la Instagram o imagine cu noua sa culoare de păr.

Simona Halep
Simona Halep/SURSA FOTO: Instagram/Simona Halep

Simona Halep așteaptă răspunsul TAS

În perioada 7-9 februarie, sportiva din Constanța și-a demonstrat nevinovăția la TAS. La 12 zile de la audieri, ea a precizat că se declară ușurată că a avut această posibilitate.

„S-a încheiat coșmarul pe care l-am trăit în ultimul an și jumătate. Am avut șansa să-mi prezint apărarea în fața TAS și să demonstrez că niciodată nu am recurs la niciun fel de dopaj”, a scris Simona Halep.

Mai multe nume din tenis au comentat la postarea marii campioane a României. Boris Becker, cel care a câștigat de 7 ori Grand Slam-ul, a precizat că îi ține pumnii.

„Îți tin pumnii, Simo!!! Meriți un verdict bun și sper să te întorci pe teren. Ne lipsești!”, a scris Becker.

Alex Corretja, dublu finalist la Grand Slam și fost numărul 2 mondial, a avut și el un mesaj în care i-a urat toate cele bune.

De asemenea, Chris Evert, campioană de Grand Slam la simplu de 18 ori, a spus că toată lumea îi ține pumnii.

Marea campioană ar putea primi un răspuns de la TAS la finalul lunii martie.

simona halep
Simona Halep / SURSA FOTO: YouTube, captură ecran

Marea campioană a ieșit pozitiv la Roxadustat

La un test anti-doping din 2022, marea campioană a României a ieșit pozitiv la substanța Roxadustat. Aceasta este interzisă din cauză că mărește rezistența la efort a celor care o consumă.

Fostul numărul 1 mondial spune că nu s-a dopat intenționat. Ea a precizat că a luat suplimentul Keto MTC și că acesta ar fi fost contaminat.

De asemenea, compania canadiană care produce suplimentul a fost dată în judecată. Sportiva speră să obțină daune din partea companiei.

ITIA spune că deși s-a găsit Roxadustat în supliment, cantitatea substanței în corpul sportivei era mult prea mare.

„Deși pudra Keto MCT a fost o sursă pentru roxadustatul găsit în proba din 29 august 2022, cantitățile pe care le-a ingerat nu explică concentrația de roxadustat din urina ei. Doamna Halep nu a putut să identifice altă sursă a roxadustatului, iar Tribunalul a considerat că simpla negare a consumului cu bună știință este insuficientă”, arăta ITIA.

Așadar, Sports Resolution a suspendat-o pe Halep pentru o perioadă de patru ani. La TAS, ITIA a cerut majorarea suspendării, pe motiv că Halep s-ar fi dopat intenționat.