Simona Halep va participa la Trophee Clarins

Cu câteva zile în urmă, Simona Halep a fost selectată să primească un wild card pentru turneul de tenis Trophee Clarins, un concurs de nivelul WTA 125. Va avea loc înainte de startul Roland Garros.

Sportiva din România a confirmat că va lua parte la competiția sportivă din Franța. Turneul este unul sub nivelul pe care românca îl practica în perioada de dinaintea suspendării din tenis.

După ce și-a confirmat participarea, presa americană a rămas plăcut surprinsă. Trophee Clarins va avea loc la Paris, Franța, între 13 mai și 19 mai. Va fi urmat de Roland Garros, 20 mai.

„Decizia de a accepta wildcard-ul la Trophee Clarins subliniază hotărârea lui Halep de a-și recăpăta forma și ritmul după pauză.

În pofida eșecului de a ajunge la Openul de la Roma, Halep va rămâne concentrată pe drumul ei de a reveni și vede acest turneu ca pe o șansă de a-și demonstra abilitățile și competivitatea”, au scris jurnaliștii americani de la Tennis Tonic.

Simona Halep este clasată, acum, pe locul 1.150 în ierarhia WTA. Și-a manifestat dorința de a participa la French Open 2024 (20 mai – 9 iunie) în repetate rânduri. Cu toate acestea, până acum, nu i s-a oferit ocazia să joace niciun meci pe zgură în acest sezon. Ea încearcă să-și pregătească revenirea la un turneu de tenis de Grand Slam.

Din cauza unor probleme medicale, nu a putut concura la alte competiții. Singura șansă pentru Simona Halep de a începe să joace pe zgură în 2024 este turneul de tenis Trophee Clarins.

Slabe șanse să participe la Ronald Garros

Chiar dacă Simona Halep ar fi complet recuperată și nu ar întâmpina probleme de sănătate, șansele ei de a juca la Roland Garros sunt reduse. Această situație derivă din decizia sportivei din Constanța de a nu participa la calificările competiției. O listă cu sportivele înscrise deja a fost făcută publică, iar numele marii campioane a României lipsește. În schimb, pe listă se află patru românce:

  • Gabriela Ruse (locul 143 în WTA);
  • Irina Bara (locul 168 în WTA);
  • Anca Todoni (locul 196 în WTA);
  • Miriam Bulgaru (locul 209 în WTA).

Pentru a accede în tabloul principal, acestea trebuie să obțină trei victorii. Pentru French Open, o altă posibilitate pentru Simona Halep este primirea unui wild-card din partea organizatorilor.