În mandatul său de aproximativ un an de zile, acesta s-a remarcat doar prin desființarea celor 8 birouri de promovare externă a României. Un proiect de Hotărâre, aprobat ulterior de Guvern a închis practic birourile externe în bloc, în interval de 90 de zile, fără ca cineva din minister să analizeze dacă există cazuri în care directorii acestora au performanțe deosebite și se bucură de aprecierea turoperatorilor și presei din țările în care activează.

Printre cei obligați să plece din Ministerul Turismului  la sfârșitul anului trecut s-a numărat și Simion Giurcă, cel pe care ani de-a rândul, austriecii l-au considerat cel mai bun director de promovare al unei țări. Cu zece ani în urmă, românul a primit Ordinul național „Goldene Verdienstzeichen der Republik Österreich”, fiind la acea vreme primul șef de birou de promovare turistică al unei țări decorat de către statul austriac. În 2014, Giurcă a primit titlul de cetățean de onoare al capitalei Austriei, distincție acordată de Michael Haupl, primarul orașului Viena.

Iar anul acesta a reușit din nou să impresioneze. Revista austriacă „Faktum” a publicat recent un clasament al oamenilor de turism din Austria pentru anul încheiat, iar Giurcă este din nou campion. Drept recompensă, Mircea Dobre, ministrul Turismului din 2017 l-a forțat să plece din minister, după o carieră de aproximativ 20 de ani. Asta în condițiile în care România este repetentă la promovare turistică.

„Functiile se pierd dar priceperea si experienta raman. Clasamentul specialistilor din turism care activeaza pe piata din Austria pentru anul 2017. Saptamana trecuta mi-a adus bucuria clasarii pe locul 46 in topul general al oamenilor de turism din Austria si, pentru al patru-lea an consecutiv, locul 1 intre directorii celor 38 de birouri nationale de turism care activeaza pe piata austriaca. Locul 46 este cea mai inalta pozitie ocupata de un sef de birou strain. In fiecare an, revista austriaca „Faktum”, a cunoscutului editor Christian W. Mucha, publica un clasament al oamenilor de turism din Austria pentru anul incheiat. Un juriu format din 17 specialisti si 3 redactori ai editurii Mucha a evaluat si notat performantele celor mai cunoscute personalitati din turismul austriac, alcatuind clasamentul anului 2017, in care sunt clasati 263 de manageri si factori de decizie din turism. Topul oamenilor de turism din Austria pentru anul 2017 a fost preluat si publicat de toate revistele editurii: Faktum, Extradienst si FM. Le multumesc colegilor din turism si tuturor prietenilor, pentru increderea si sprijinul acordat! Danke Faktum!”, a fost mesajul lui Simion Giurcă postat pe o pagina de socializare.