SIF Moldova (SIF2) a cumpărat joi acţiuni ale Fondului Proprietatea (FP) în valoare de 4,06 milioane de lei, se arată într-un comunicat al societăţii de investiţii financiare transmis, joi, Bursei.

Societatea nu menţionează preţul la care au fost achiziţionate titlurile şi nici numărul acţiunilor preluate.

Acţiunile emise de Fondul Proprietatea sunt tranzacţionate în România prin intermediul anunţurilor la mica publicitate, piaţa fiind astfel foarte puţin transparentă. În această perioadă, preţul unei acţiuni FP oscilează în jurul valorii de 0,5 lei.

Acţiunile FP pot fi evaluate şi în funcţie de evoluţia instrumentelor financiare derivate de tip warrant având la bază titlurile fondului, care sunt cotate la Bursa din Viena. Cel mai recent transfer cu warrant-uri la Viena a fost realizat pe 17 august, când preţul unui instrument a crescut cu 3,17%, la 65.000 de euro, ceea ce cotează o acţiune FP la 0,13 euro (0,55 lei la cursul euro/leu de atunci).

FP va fi listat la Bursa de Valori Bucureşti cel mai probabil în primul trimestru al anului viitor, iar operaţiunea va fi intermediată de consorţiul format din Raiffeisen Capital & Investment, ING Bank NV Amsterdam Sucursala Bucuresti şi BRD – Groupe Societe Generale.

Acţiunile SIF Moldova au crescut cu 0,97% în şedinţa bursieră de joi, la 1,04 lei pe unitate, iar la această cotaţie societatea are o capitalizare de 539,85 milioane de lei.

SURSA: Mediafax