Una dintre cele mai mari companii europene din domeniul tehnicii, Siemens, a anuntat ca planuieste constructia unei fabrici in Rusia. Investitia, in valoare de 35 milioane euro, se va materializa printr-o fabrica de transformatoare de inalta tensiune pentru retelele de distributie a electricitatii.

Planurile companiei germane se potrivesc cu cele ale administratiei ruse, care doreste sa investeasca in acest an 56 miliarde de dolari in infrastructura de transporta a energiei electrice. Fabrica din Rusia este prima pe care Siemens o va construi, dupa revolutia socialista din 1917. Inainte de Primul Razboi Mondial, germanii detineau linii de productie in Rusia, dar acestea au fost nationalizate de guvernul comunist dupa 1917.

In afara de investitia in fabrica din Rusia, Siemens va mai vinde companiei ruse de cai ferate circa 200 de trenuri electrice. De asemenea, Siemens a semnat un acord cu ministerul rus al energiei prin care va implementa o tehnologie care sa duca la reducerea cu 40% a consumului de electricitate in orasul Ecaterinburg.