Siemens a depozitat aproximativ şase miliarde de euro la BCE, în depozite cu scadenţa la o săptămână. Decizia grupului se adaugă temerilor privind impactul crizei datoriilor din zona euro asupra încrederii în băncile din regiune.

Anul trecut, compania germană a solicitat autorităţilor de reglementare o licenţă bancară, pentru a-şi extinde serviciile financiare. Siemens este una din puţinele companii care au o licenţă bancară care îi permite să depoziteze numerar direct la BCE. Reprezentanţii Siemens nu au comentat informaţia.

Săptămâna trecută, agenţia de evaluare financiară Moody’s Investors Service a revizuit în scădere ratingurile de credit ale băncilor franceze Credit Agricole şi Societe Generale, citând expunerea lor la datoria Greciei.

De asemenea Moody’s a menţinut ratingurile BNP Paribas sub revizuire, pentru o posibilă retrogradare, anunţând că profitabilitatea şi capitalul băncii furnizează un sprijin adecvat pentru a susţine expunerea băncii la Grecia, Portugalia şi Irlanda.

Băncile franceze s-au confruntat în ultimele luni cu vânzări masive ale acţiunilor lor la bursă deoarece criza datoriilor suverane a afectat valoarea băncilor europene de la începutul verii şi a majorat costurile de finanţare, în special în dolari, de pe pieţele americane.
Sursa: Agerpres