Deși administraţiile locale pot majora cu până la 20% taxa auto pentru autovehiculele mai mari de 12 tone, Sibiul are un regim aparte. ”Noi am hotărât să nu majorăm această taxă auto, fiindcă aceste utilaje se află aproape în exclusivitate la firme, ori aceste firme au şi aşa destule dificultăţi reale create prin criza economică, artificiale, create prin politicile care nu îi ajută. Nu cred că este cazul să venim şi noi cu o creştere a impozitului pentru a împovăra firmele sibiene. Am propus Consiliului să nu majorăm acest impozit’, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, primarul Klaus Iohannis.
În prezent Direcţia Fiscală Sibiu are în evidenţele sale 2.008 autovehicule cu greutatea mai mare de 12 tone aflate în proprietatea persoanelor juridice şi doar 43 astfel de maşini aparţinând persoanelor fizice.
Municipalitatea a încasat anul trecut suma de 1.633.230 de lei din taxa auto pentru maşinile mai mari de 12 tone. Circa 40% din această sumă este virată în bugetul Consiliului Judeţean, restul fiind venituri proprii ale bugetului local.