Marca cehă Skoda, subsidiară a Volkswagen, intenţionează să-şi deschidă o nouă fabrică, pentru a face faţă cererii ridicate, printre posibilele locaţii fiind Bulgaria şi Turcia, informează publicaţia germană Handelsblatt, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. Cu siguranţă noua unitate va fi în Europa de Est, dar nu în Cehia, din cauza lipsei forţei de muncă. 

„Se poartă negocieri cu Bulgaria şi Turcia”, susţine Handelsblatt. La noua fabrică se vor putea produce şi maşini pentru alte branduri ale grupului Volkswagen. 2017 a fost un an de succes pentru Skoda, care a vândut pe plan global un nivel record de vehicule – 1,2 milioane – în timp ce profitul a crescut semnificativ. 

Conform Agerpres, decizia privind noua fabrică ar urma să fie luată în şedinţa din 16 noiembrie a Comitetului de supervizare al Volkswagen, când va fi adoptat programul de investiţii al grupului german. 

Recent, Skoda a anunţat că intenţionează să producă pe piaţa indiană un SUV de mărime medie, ca parte a proiectului “India 2.0”, în valoare de un miliard de euro (1,16 miliarde de dolari) a firmei mamă Volkswagen, menit să revitalizeze vânzările pe una dintre pieţele auto cu cel mai rapid ritm de creştere. 

Expansiunea Skoda vine pe fondul măsurilor de descentralizare adoptate de VW, menite să sporească pe plan global descentralizarea şi responsabilitatea brandurilor sale.