Instalarea panourilor solare poate fi un salt major către economisirea costurilor de energie electrică și eficiență energetică. Dar drumul pentru a face acest lucru poate fi lung și dificil.

O problemă frecventă a clienților este unde vor ajunge aceste panouri și ce condiții trebuie respectate.

Companiile care le instalează vor ține cont de mai mulți factori

Primul pas este să găsiți o companie în care aveți încredere. La instalarea panourilor solare, companiile vor ține cont de mai mulți factori, de la poziția copacilor din curte, până la panta acoperișului, pentru a crește eficiența și stabilitatea, potrivit Cnet.

Vestea bună este că nu a fost niciodată mai ușor să găsești un loc bun pentru panouri solare. Datorită unei industrii care avansează rapid, panourile sunt mai ușor de instalat și mai eficiente ca niciodată. Aproape oricine are o casă care poate suporta aceste panouri solare.

Locuri de evitat

Datorită progreselor tehnologice din industria solară, există mai multe opțiuni când vine vorba de amplasarea panourilor solare. Asta nu înseamnă că puteți să instalați panourile oriunde și oricum.

Există câteva elemente de bază pe care trebuie să le luați în considerare. Instalatorul va efectua o evaluare a proprietății, pentru a determina amplasarea ideală a panourilor.

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le evitați când instalați panourile:

Prea multă umbră: panourile solare sunt eficiente atunci când sunt atinse de lumina directă a Soarelui. Dacă în curte sunt mulți copaci, evitați plasarea panourilor într-un loc care este de obicei acoperit de umbră.

  • Un acoperiș vechi sau slab: nu doriți să puneți panouri solare pe un acoperiș care nu poate suporta presiunea suplimentară. Dacă acoperișul este mai vechi sau deteriorat, cel mai bine este să-l reparați înainte de a instala panourile solare. Orice reparație a acoperișului care trebuie făcută se va complica doar după instalarea panourilor. Instalatorul va face o inspecție a acoperișului înainte de a continua procesul de instalare.
  • Spațiu incomod sau limitat: teoretic, puteți pune panouri solare aproape oriunde. Dar nu trebuie să alegeți o zonă care este greu de accesat sau care nu permite accesul spre conducta care transportă energia la invertor.

Locuri obișnuite pentru instalarea panourilor solare

Locurile frecvente de instalare a panourilor solare sunt pe acoperiș sau montate în pământ. În mod ideal, panourile solare ar trebui să fie în fața Soarelui, să fie ferite de umbră și de structuri care le blochează și să evite zonele în care ar putea fi deteriorate sau manipulate.

Dar, cel mai important, trebuie să fie înclinate în sus. Acest lucru permite doar câteva opțiuni pentru plasarea panoului.

Pe acoperiș

Când majoritatea oamenilor se gândește la panouri solare, și le imaginează pe acoperiș.

Instalarea energiei solare pe acoperiș are sens din mai multe motive. Ajută la economisirea spațiului în curte și aduce panourile mai aproape de Soare.

Instalarea panourilor pe acoperiș ajută, de asemenea, la evitarea copacilor. Înclinarea existentă a unui acoperiș este de ajutor, apropiind panourile mai aproape de soare. O înclinare de 15 până la 35 de grade este optimă pentru lumina directă a Soarelui.

Cu toate acestea, direcția în care sunt îndreptate panourile este mai importantă decât unghiul la care sunt înclinate. Veți obține cele mai bune rezultate de la un acoperiș orientat spre sud, dar panourile solare orientate spre est și vest sunt la fel de eficiente.

Situațiile în care un acoperiș nu ar fi potrivit pentru panouri solare sunt rare, dar există. Structurile deteriorate, o formă ciudată a acoperișului, care nu corespunde înclinării recomandate, sau umbra completă de la copacii uriași sunt doar câteva.

Montat la sol

Dacă aveți spațiu limitat pe acoperiș sau doriți un acces mai ușor la panouri, montarea unui panou solar la sol poate fi o variantă.

Panourile la sol sunt o opțiune atractivă și viabilă pentru proprietarii de case care au proprietăți mari, iar lumina Soarelui nu este acoperită de copaci și pădure. De obicei, este înclinat și orientat sud-sud-vest.

La fel ca solarul de pe acoperiș, fezabilitatea instalării unui sistem montat la sol depinde în mare măsură de ceea ce se află deasupra și dedesubtul panourilor.

Panourile nu pot fi amplasate dacă sunt acoperite de copaci. Instalarea panourilor pe un teren denivelat sau stâncos poate fi, de asemenea, o provocare.

Alte locuri pentru instalarea panourilor solare

Dacă sunteți unul dintre clienții a căror casă nu este potrivită pentru niciunul dintre tipurile de panourile solare de mai sus, există câteva soluții.

Sunt instalații de nișă, dar se pot instala panouri solare pe garaje, copertine, pergole sau alte structuri departe de casă. În aceste cazuri, cu spațiul mai puțin disponibil, panourile solare alimentează o anumită zonă a casei sau a proprietății, mai degrabă decât întreaga casă.

Opțiunea de a instala pune panouri în aceste locații de nișă se datorează îmbunătățirii tehnologiei.